Гастрономічна культура Карпат: компанія спільно з hromadske випустила спецрепортаж про карпатську кухню

30/11/2021

Сюжет репортажу розгортається навколо пошуку автентичних страв — баношу, бринзи та карпатського йогурту.

Виявляється, гірські жителі винайшли карпатський йогурт, аби смакувати кисломолочним продуктом впродовж всього року, зокрема у не сезон. Карпатський йогурт місцеві мешканці також називають гуслянкою, чи зимним молоком, і за легендою, це рецепт довголіття від мольфарів.

Репортаж про гастрономічну культуру Карпат можна переглянути на youtube hromadske.

У карпатському йогурті «Галичина», як і в старих гуцульських рецептах, — тільки молоко та поєднання спеціальних заквасок. Ми всі знаємо грецький йогурт, турецький йогурт та інші, «Галичина» ж доклала багато зусиль та досліджень, щоб віднайти й відродити рецептуру унікального карпатського йогурту в сучасному форматі. Карпатський йогурт має природний вміст білка та не містить цукру, штучних ароматизаторів і барвників.

Завдяки особливому поєднанню заквасок карпатський йогурт має ніжний вершковий смак та натуральну жирність. 98% сировини підприємство «Галичина» отримує з фермерських господарств. 40% молока — із Карпатського краю, а саме з Івано-Франківської та Львівської областей. Решта — з Волинської, Тернопільської, Черкаської, Хмельницької, Вінницької областей.